29 Temmuz 2009 Çarşamba

Kilerde gizli keçe çalışmalar:)

Keçe ile uğraşan, çok tatlı insanlar. Ve harika eserler!

Keçe ile oyuncak/sanat?


Bu canavarlar 4-5 yaş çocuklarından yapıldı. Sadece gözleri keçe iğnesi ile ekledim. Çocuklarla çalışmak çok eğlenceli. Büyüyünce bu kadar rahat çalışamayız. İstediğim gibi oldu mu? Biraz daha düzgün olsa... vesaire. Çocuklarda böyle bir endişe yok. Sadece malzemelerle çalışmak çok eğlenceli buluyorlar, ve rahat rahat oynuyorlar. Bu oyun bitince, harika canavarlar yapmış oldular.






Bu ahtapotlar bir grup çalışmaydı. Her çocuk bir kol/bacak yaptı. Bir ucu kuru bırakınca, kafa ile birleştirdik. Kafaları boş bıraktım ki, elleri sokup oynatabilirler.
Hem kendimiz bir sanat eseri yaratıyoruz, hem onunla çok keyifli bir kukla oyunu yapabiliriz!














Keçe, çok eğlenceli bir malzeme olduğu için, çocuklar için çok uygun bir sanat dalı. Hem resim gibi çalışabiliriz, hem heykel gibi. Özellikle çok hareketli çocuklar keçe ile oynarken rahatlıyorlar. Herkese tavsiye ederim:) Sadece yünleri okşamaklar kalmıyoruz. Keçeleşmesi için, eserlerimizi yere atabiliriz, onları da dövebiliriz. Veya at olup, arkamızda bir rulo keçe çekebiliriz....
En son çalışmamızda, ayaklarımızla bile keçe yaptık! Bütün vücut çalıştırıyoruz!










25 Temmuz 2009 Cumartesi

Keçeden tiyatro maske...

Keçe yumuşak ve doğal bir malzeme olduğu için, çok güzel maskeler yapılır.
Bu maske oğlumun okul gösterisi için yaptım. Şablonlu ıslak teknik ile yapıldı. Çene şekili vermek için birkaç dikiş attım içeriden. Boyun kısmından yüz çıkıyor. Böylece konuşurken, ses engellenmiyor.

Yeni kurslar için de keçe iğne teknik ile çok değişik çalışmalarım var.